DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Afra B

Tessa van Roon met Afra B

Bloedlijn: Sandreo x Freule (Ulft) x Weidevrouwe (Roemer). Tessa van Roon is in bezit van twee paarden uit onze stam. Zij heeft een dochter van de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte Freule. Freule was het eerste veulen van de merrie Weidevrouwe (Roemer) keur, preferent, prestatie uit een combinatie met de hengst Ulft preferent. Freule is de enige door ons gefokte merrie die niet vrouwe als achtervoegsel heeft. De reden hiervan is dat Marianne Hendriksen vroeger op een paard heeft gereden met die naam.

Freule werd als driejarige ster op de Ck in Bennekom en stond op de zesde plaats van totaal dertig merries. Freule is verkocht aan de heer Van der Burg. Hij fokte met haar zowel spring- als dressuurpaarden.

Afra B is een merrie van de hengst Sandreo. Tessa start haar in de Z2 dressuur.

Doretta, een jonge Spielbergmerrie, werd gefokt door Tessa uit Afra B. Doretta wordt inmiddels door Tessa heel verdienstelijk in de Z1 dressuur gereden.

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten