DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Amazing Star

Amazing Start tijdens Pavo Cup 2010

De hengst Amazing Star (Flemmingh, preferent x Thaliavrouwe, ster, preferent) was als veulen al een opvallende verschijning en dat maakte hij ook waar. Hij werd voorgebracht door hengstenstation van Uytert, (die ook geregistreerde was) op de KWPN hengstenkeuring en werd als 5e geplaats in de kampioenskeuring in Den Bosch op 2 februari 2008 en vervolgens aangewezen voor het verrichtingsonderzoek.

Verrichtingsonderzoek najaar 2008

Op 25 november 2008 deed Amazing Star mee aan het KWPN najaar verrichtingsonderzoek en behaalde hij de hoogste punten en werd daarmee najaar verrichtingskampioen en kwam ter dekking bij Hengstenstation van Uytert.

Pavo Cup voor 5 jarigen

In 2010 deed Amazing Star met Theo Hanzon mee aan de Pavo Cup voor 5 jarige dressuurpaarden. Op de eerste selectiedag stond Amzaing Star bovenaan, en op de 2e selectiedag behaalde hij met 88 punten, met voor de galop zelfs een 10, weer een eerste plek. De beste 6 paarden werden getest door de gastruiters Carl Hester en Seth Bosman, zij beloonden hem beide met een 10. Daarmee werd Amazing Star overtuigend winnaar van de Pavo Cup voor 5 jarigen.

KNHS KWPN GMB Hengstencompetitie 2010-2011

Amazing Star nam ook deel aan de KNHS KWPN GMB Hengstencompetitie 2010-2011 klasse M, de finale van de competitie werd verreden op 4 februari 2011 op de KWPN Hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch. Amazing Star mocht zich hier ook opstellen als winnaar.

Successen

  • In juli 2011 selecteerde Amazing Star met ruiter Theo Hanzon zich voor de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Verden. Hij behaalde daar een mooi score van 8.42.
  • GMB Hengstencompetitie 2011-2012 klasse Z, In de klasse Z dressuur behaalde Amazing Star met Theo Hanzon een derde plaats in de finale.
  • In mei 2012 maakte Amazing Star zijn debuut in de ZZ-licht, hij won beide proeven met gemak.
  • 25 juni startte Amazing Star met Theo in Maasdijk in de klasse ZZ-licht en wist deze combinatie te winnen met reps. 68% en 68.86%.
  • Amazing Star heeft in 2015 in Gotemba, Shizuoka, Japan onder zijn ruiter Yuko Makino twee eerste plaatsen behaald in de Intermediaire I met respectievelijk 63,727% en 64,517%. In Japan worden niet zoveel wedstrijden gehouden als in Nederland, maar de heer Makino wil proberen dit jaar nog in de Grand Prix te starten.

Nazaten

Amazing Star heeft een KWPN goedgekeurde zoon, die de vijfde plaats behaalde bij de kampioenkeuring in Den Bosch van 2013. Tevens is er een goedgekeurde zoon in Duitsland bij het Westfaler Stamboek, deze hengst is als veulen in Dronten op de veulenveiling verkocht voor 70 duizend euro. Op de Westfaler hengstenkeuring werd deze hengst in november 2013 reservekampioen.

Grand Star is een dochter van Amazing Star. Zij werd gefokt door Wil en Suze Tonk uit Gendt. Grand Star werd als veulen naar Amerika verkocht en is in eigendom van de familie Springsteen. Op de door het KWPN georganiseerde keuring in Amerika werd deze dochter van Amazing Star kampioen en na het behalen van de Ibop ook nog keur.

Five Star, een goedgekeurde KWPN hengst, heeft in 2016 met Kirsten Brouwer op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo een zilveren medaille gewonnen.

De KWPN hengst Googel, ook een zoon van Amazing Star, is naar Denenmarken verkocht.

Amazing Star naar Japan

Amazing Star is op 29 juni 2012 verkocht naar Japan waar men hem verder gaat opleiden. Sinds begin 2016 start Amazing Star met Y. Makino Grand Prix dressuur.

  

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten