DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Badr

Diana van den Bovenkamp met Badr

Diana van de Bovenkamp heeft een nakomeling van de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Lentevrouwe, Ster, Prestatie (Wolfgang x Roemer). Zijn naam is Badr (was eerst Barcardi, voormalig GGKhengst NRPS) en zijn vader is Breezer.

World Ranking

Diana en Badr vormen sinds juli 2020 een combinatie. Diana is een jonge talentvolle amazone die in 2018 in het team van de Young Riders meereed en op het EK in Frankrijk met het Nederlands team zilver behaalden en individueel een mooie 4e plaats. Op de FEI World Ranking list staat Diana in 2018 op de 5e plek.

Z2 dressuur

Met Badr is Diana inmiddels Z2 dressuur. Van de 6 proeven, behaalden zij vijf keer een eerste en één keer een tweede plaats. Wij wensen deze jonge combinatie heel veel succes toe, en hopen nog veel van hun te horen.

Foto's

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.