DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Benthley

Iris Hoppel met Benthley

De door ons gefokte Benthley is een fokprodukt van de hengst Lingh en onze merrie Thaliavrouwe (ster, preferent, prestatie). Lingh werd in de Grand Prix gestart door Edward Gal en is daarna naar Amerika verkocht.

Benthley is zadelmak gemaakt door Iris Hoppel. Daarna is Benthly verkocht aan de in Engeland wonende, oorspronkelijk uit Zuid Afrika afkomstige, Kobus Greyling.

British Dressage National Championships

Kobus selecteerde zich in september 2011 met Benthley voor de British Dressage National Championships. In de rubriek voor jonge rijpaarden behaalde hij in de finale een mooie 15e plaats. Dit is prachtige prestatie omdat hij toen pas een klein half jaar met Benthley reed. Door een blessure van Benthley is Kobus een poosje uit de running geweest. De training is inmiddels hervat en in 2016 was Kobus Greyling met Benthley, klaar voor de Grand Prix dressuur.

Foto's Benthley

 

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten