DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Cuneravrouwe

Cuneravrouwe en Emma Alewijnse

Cuneravrouwe en de pas 17 jarige Emma Alewijnse vormen een unieke veelzijdige combinatie, omdat ze Z1 (bijna Z2) startgerechtigd zijn. Ze rijden ook L Eventing en ze springen Klasse B.

Afstamming

Cuneravrouwe is een nakomeling van de keurhengst Florencio en de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Pamonavrouwe, Ster, Sport, Prestatie. Pamonavrouwe is een dochter van de hengst Krack C en de merrie Weidevrouwe (Roemer) Keur, Preferent, Prestatie.

Concours in Lunteren

Op 26 november 2017 heeft Emma samen met Cuneravrouwe deelgenomen aan een meerdaags concours in Lunteren, om "het Lunters Vrouwtje". Ze heeft daar 2 maal een winstpunt in de Z1 dressuur en de eerste plaats in het B springen behaald. Daarmee waren zij de onbetwiste winnaars van het begeerde beeldje. We gaan nog veel van deze succesvolle combinatie horen.

Foto's Cuneravrouwe

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op: