DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Dressuurpaarden Hendriksen is een kleinschalige fokstal voor het fokken van hoogwaardige sport- en prestatiepaarden. Wij fokken met een beperkt aantal merries. Al onze fokmerries zijn door ons zelf gefokt en komen allemaal voort uit de bekende Landsvrouwe stam.

Landsvrouwe stam

De stammoeder van onze paarden is de bekende merrie Landsvrouwe, merrielijn 228, fokfamilie 1951. Wij spreken dan ook over de ‘De Landsvrouwestam’. Alle merries die bij ons geboren worden krijgen als achtervoegsel “vrouwe” achter hun naam. Voor ons als fokker is het op deze wijze makkelijker om onze fokproducten terug te vinden in de sport.

Vruchtbare merries

De fokmerries uit de Landsvrouwe stam staan bekend als vruchtbare merries. Ze bereiken doorgaans een hoge leeftijd en brengen een groot aantal nakomelingen voort. Het zijn echte “fokmerries”, ze zijn op z’n mooist en voelen zich het prettigst als ze drachtig zijn. Landsvrouwe, de moeder van onze prestatiestam, is 28 jaar geworden en bracht 16 kinderen voort. Weidevrouwe (Roemer) is 26 jaar geworden en heeft 17 nakomelingen.

Weidevrouwe

Begin tachtiger jaren zijn wij gestart met onze fokstal met de aanschaf van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). In 1987 kreeg zij haar eerste veulen.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten