DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Fossbury

Carlijn Vaessen met Fossbury

Fossbury is een jonge ruin, die gefokt is door Ad en Joyce Vroom uit Apeldoorn, hij wordt gereden door Carlijn Vaessen.

Ad en Joyce kochten destijds de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Nachtvrouwe reg. A, PROK (Wilberforce x Weidevrouwe, keur preferent prestatie van Roemer). Ad en Joyce gaven Nachtvrouwe de naam Nayarit en zij werd vervolgens gedekt met Goodtimes waaruit de merrie Special Times werd geboren. Special Times werd gedekt met Sandro Hit. Waaruit de merrie Waikiki, Elite, IBOP dressuur, sport, werd geboren. Waikiki is de moeder van Fossbury, zijn vader is Ampere.

Successen

Al vanaf zijn derde jaar rijdt Carlijn rijdt Fossbury. Samen hebben ze al veel successen geboekt zoals het winnen van de Subli Cup, Nederlands kampioen Z1 dressuur en de KNHS-MDH Kostendrukkers cup met 71.3% bij de Junioren.

Young Riders

Inmiddels hebben Carlijn en Fossbury de overstap gemaakt naar de Young Riders. Op 20 januari 2017, tijdens de Gelderse Kampioenschappen, kreeg Carlijn de bronzen medaille (klasse ZZ-licht) omgehangen en mogen ze zich vertegenwoordigen op de Nederlandse Indoor Kampioenschappen Dressuur.

Wereldkampioenschappen jonge dressuurpaarden 2016

Maar de allergrootste prestatie tot nu toe werd in 2016 geleverd op de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden in Ermelo . Van 28 tot 31 juli werden daar deze kampioenschappen voor het eerst in Nederland gehouden voor 5, 6 en 7 jarige dressuurpaarden. Met een uitdagend deelnemersveld met veel professionele ruiters behaalde de toen nog 17 jarige Carlijn met de 6 jarige Fossbury met 77.8% een prachtige 9e plaats.

We verwachten nog vele goede prestaties van deze jonge combinatie, en wensen Carlijn en fokster Joyce nog heel veel succes toe.

31 januari 2017

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten