DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Glock’s Undercover

Glock's Undercover

Bloedlijn: Ferro x Mimosavrouwe, keur, preferent, sport dr. v. Donnerhall

Glock’s Undercover is op 28 mei 2001 geboren bij dressuurpaarden Hendriksen te Lunteren. Deze Ferro-zoon zag je bijna niet staan bij zijn moeder in de stal. Daarom gaven wij hem de naam Undercover. Deze naam heeft hij gehouden met alleen het voorvoegsel Glock ervoor. Als driejarige is hij zadelmak gemaakt en als drie en halfjarige is hij verkocht aan Anita Henken, die al vaker een paard bij ons had gekocht. Bert den Uijl heeft hem voor haar tot en met Z1 niveau uitgebracht en daarna overgenomen van Anita. Vervolgens heeft Bert hem bij Stefano van Zuijlen in training gezet die hem tot en met Grand Prix africhtte. Edward Gal’s sponsor kocht eind 2011 Glock’s Undercover aan.

Karakter

Glock’s Undercover is een sterke intelligente persoonlijkheid die niet snel uit zijn evenwicht is. Als veulen was hij gemakkelijk in de omgang. Undercover lijkt qua karakter precies op zijn moeder Mimosavrouwe (keur, preferent,prestatie, sport-dressuur. v. Donnerhal). En zij lijkt weer op haar moeder Weidevrouwe (keur, preferent,prestatie.) v. Roemer). Het zijn heel mensgerichte paarden. Wat heel kenmerkend is van de paarden uit onze stam is, dat ze pas onder het zadel echt tot hun recht komen. Bij Undercover zie je dat Ferro het goede achterbeengebruik en werkwillige karakter van onze stam bevestigd heeft. Ook heeft Undercover de kleur van Ferro meegekregen.

Edward Gal

Sinds januari 2012 is Edward Gal de nieuwe berijder van Glock’s Undercover. Met hem heeft Edward wederom een paard waarmee hij zich kan meten met de beste dressuurcombinaties van de wereld. De werkwillige Ferro-zoon uit de bekende Landvrouwe-stam droeg met zijn 4e plaats op de WBFSH-rankings(2012) bij aan de nummer één positie van de KWPN-dressuurpaardenfokkerij eveneens bij de WBFSH.

Edward Gal over Glock’s Undercover

“Glock’s Undercover geeft dag in dag uit de volle honderd procent inzet. Zijn instelling is een grote kwaliteit. Verder is Undercover een heel vrolijk en vriendelijk paard. Als je z’n box binnenloopt heeft hij altijd de oortjes erop en komt hij nieuwsgierig naar je toe. Zijn grootste kwaliteit is dat hij altijd blijft lopen. Hij geeft nooit op en gaat altijd door. Verder heeft hij veel aanleg voor verzameling, Passage kost hem bijvoorbeeld weinig moeite. Ook heeft hij een hele goede galop, altijd gedragen en een grijpend voorbeen.”

Foto's Glock's Undercover

Opvallendste resultaten Glock’s Undercover

Kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2012.

Olympische spelen 2012

Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover 3e plaats, met landenteam en 9e plaats individueel.

CHIO Rotterdam 2012

Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover 2e plaats, met landenteam 1e plaats.

Nederlands Kampioen, Zware Tour

In 2012, 2013, 2014 en 2015 werden Edward Gal en Glock’s Undercover Nederlands Kampioen, Zware Tour.

Wereldbekerfinale 2013 in Goteborg

Op de Wereldbekerfinale 2013 in Goteborg ,Zweden behaalde Edward Gal en Glock’s Undercover een bronzen medaille.

Europese Kampioenschappen in Herning

Op de Europese Kampioenschappen in Herning, Denemarken(2013) behaalde het Nederlandse team, bestaande uit Adelinde met Parzival, Edward met Glock’s Undercover, Hans Peter met Glock’s Romanov en Danielle Heykoop met Kingsley Siro de zilveren medaille. Individueel stond Edward met Glock’s Undercover op de vierde plaats.

Jumping Amsterdam 2014

Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover twee 2e plaatsen (Grand Prix score 81,86 procent; Kur op muziek score 85,13 procent).

Indoor Brabant 2014

De laatste Reem Acra FEI World Cup Dressage kwalificatie 2014. Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover winnaar van de Grand Prix 81.04% en ook winnaar van de Kur op muziek met 86.70%

Finale wereldbeker 2014, Lyon Frankrijk

Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover: twee 3e plaatsen (Grand Prix score 80.029 procent; Kur op muziek score 83.696 procent).

2014: 3e plaats van de wereldranglijst dressuur

Momenteel (juni 2014) staat Edward met Glock’s Undercover op de 3e plaats van de wereldranglijst dressuur.

Villach,Oostenrijk 16 t/m 18 mei 2014

Resultaat: Edward Gal met Glock’s Undercover 1e plaats Grand Prix 79.52%, Kur op muziek 1e plaats met 84.50%.

Op de prachtige accommodatie van het Glock Horse Performance Center in Oostenrijk werden van 16 tot en met 18 mei 2014 internationale dressuurwedstrijden verreden. Edward Gal en Glocks Undercover waren in topvorm op de thuisbasis van hun sponsor Gaston Glock en ze gingen dan ook naar huis met de belangrijkste zeges. In de Grand Prix behaalde Edward met Glocks Undercover de eerste plaats met een score van 79.52% en een eerste plaats bij de Kur op muziek met een score van 84.89%.

Olympische Spelen van 2016

Glock’s Undercover krijgt de toevoeging N.O.P. achter zijn naam, en is daarmee vastgelegd door de Stichting Nederlands Olympiade Paard en blijft daarmee behouden voor de Nederlandse paardensport tot en met de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten