DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Hefner

Dimphey van Oss met Hefner

De door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte zwarte ruin Hefner is als 2 1/2 jarig paard aangekocht door Jack van Oss. Hij kocht hem voor zijn dochter Dimphy. Samen zijn zij de eigenaren zijn van ‘t Woatsler horses in Berghem.

Hefner is een zoon van de merrie Thaliavrouwe en heeft als vader de hengst Johnson. Dimphy en Hefner zijn geklasseerd in de Z2 dressuur en willen in  januari 2019 de overstap maken naar de ZZ-Licht.

Thaliavrouwe

Hefner is een talentvolle ruin, waarmee Thaliavrouwe bewijst een fokmerrie te zijn die paarden tot op het hoogste niveau kan brengen.

Reeds behaalde resultaten nazaten Thaliavrouwe:

  • Zhivago: Grand Prix;
  • Amazing Star: Intermediaire I;
  • Fergievrouwe: ZZ Zwaar;
  • Hefner : ZZ zwaar.
  • Everest en Benthley beheersen Prix St Georges.
  • Ten slotte nog drie Elitemerries namelijk: Gagavrouwe, Diorvrouwe en Fergievrouwe.

Foto's

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.