DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

In 1982 startte dressuurpaarden Hendriksen met het fokken van hoogwaardige sport- en dressuurpaarden. Alles is begonnen met de aankoop van de tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). In 1987 kreeg Weidevrouwe haar eerste veulen. Nu, ruim dertig jaar later, kunnen we laten zien dat we een prachtige prestatiestam hebben opgebouwd.

Graag laten we via deze pagina’s een aantal van onze paarden en hun successen zien. We hebben daarin een verdeling gemaakt in door ons gefokte paarden in de sport en fokkerij en in succesvolle paarden uit onze stam.

Bert den Uijl met Zhivago

DUPP Zhivago (Flemmingh x Thaliavrouwe v. Ferro) is een volle broer van de KWPN goedgekeurde hengst Amazing Star. DUPP Zhivago is verkocht aan Bert den Uijl. Hij brengt hem uit in de Grand Prix dressuur. 

Emma Alewijnse met Cuneravrouwe

Cuneravrouwe is een nakomeling van de keurhengst Florencio en de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Pamonavrouwe, Ster, Sport, Prestatie. Pamonavrouwe is een dochter van de hengst Krack C en de merrie Weidevrouwe (Roemer) Keur, Preferent, Prestatie.

Hefner

Hefner is een zoon van de merrie Thaliavrouwe en heeft als vader de hengst Johnson.

Amazing Star tijdens Pavo Cup van 2010

De hengst Amazing Star (Flemmingh, preferent x Thaliavrouwe, ster, preferent) was als veulen al een opvallende verschijning en dat maakte hij ook waar.

Afra B

Afra B is een merrie van de hengst Sandreo. Tessa van Roon start met haar in de Z2 dressuur.

Chocotoff met Merrel Schurink

Chocotoff is haar sportnaam , maar haar stamboeknaam is Uw Vrouwe. Haar moeder is door de dressuurpaarden Hendriksen gefokte Heidevrouwe en haar vader is de hengst Wellington.

Winston

Winston is een zeer getalenteerd paard. Dominique Mohimont won met Winston diverse jonge paarden competities in België.

Carlijn Vaessen met Fossbury

Fossbury is een jonge ruin die gefokt is door Ad en Joyce Vroom uit Apeldoorn, hij wordt gereden door Carlijn Vaessen.

Sacramento

Sacramento komt uit de hengst Amsterdam en de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Lentevrouwe.

Sophie Wells met Valerius

Valerius behaalde met zijn amazone Sophie Wells in 2014, bij de Para Wereldruiterspelen in Frankrijk tweemaal individueel zilver. In 2016 bij de Paralympics in Rio behaalden ze tweemaal goud en eenmaal zilver.

Diana van den Bovenkamp met Badr

Badr is een nakomeling van de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Lentevrouwe, Ster, Prestatie (Wolfgang x Roemer). Sinds juli 2020 vormen Badr en Diana van den Bovenkamp een combinatie.

Googel

Googel is een nazaat uit de Landsvrouwestam. Googel is geschreven bij het KWPN stamboek als dekhengst.

Iris Hoppel met Benthley

De door ons gefokte  Benthley is een fokprodukt van de hengst Lingh en onze merrie Thaliavrouwe (ster, preferent. prestatie).

Rising Star

Behalve Don Vivaldi is Barbie Asplundh ook in het bezit van de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte ruin Rising Star.

Don Vivaldi (Next Star)

Rising Star is een halfbroer van Glock's Undercover.

Zagorakis

Zagorakis is de laatste nakomeling van de Roemermerrie Weidevrouwe.

Wonderful

De door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte Wonderful is in het bezit van Celine Gauchon, zij start hem in de Grand Prix d’Amateur.

Untouchable

Untouchable is uit de merrie Pamonavrouwe gefokt. Untouchable is als driejarige verkocht en werd getraind door Laurine Brucher.

Heidevrouwe

Heidevrouwe is als veulen verkocht. Zij is een verdienstelijke fokmerrie en heeft inmiddels al drie nakomelingen in de Z dressuur. Twee nakomelingen lopen internationaal te weten: Chocotoff  en Valerius.

Glock's Undercover

Glock’s Undercover is op 28 mei 2001 geboren bij Dressuurpaarden Hendriksen te Lunteren. Glock’s Undercover is een sterke, evenwichtige en intelligente persoonlijkheid. Sinds januari 2012 is Edward Gal de nieuwe berijder van Glock’s Undercover. Met hem heeft Edward wederom een paard waarmee hij zich kan meten met de beste dressuurcombinaties van de wereld.

Gagavrouwe

Gagavrouwe is een dochter van Thaliavrouwe (Ferro), ster, preferent, prestatie en van de hengst Bordeaux. Door het behalen van de Ibop is Gagavrouwe Elitemerrie geworden.

Bacardi J.K.

Bacardi J.K. is een zoon van de hengst Breezer en de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte merrie Lentevrouwe (Preferent, Prestatie).

Incognito

De hengst Incognito heeft als vaste ruiter Hans Peter Minderhoud. In augustus 2017 starten Hans Peter en Incognito in de Pavo Cup te Ermelo.

Fergievrouwe samen met Iris Hoppel

Fergievrouwe heeft onder Iris Hoppel in amper 9 maanden haar sport predicaat behaald.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten