DRESSUURPAARDEN HENDRIKSEN

Valerius

Sophie Wells met Valerius

Gouden medailles op de Paralympics in Rio 2016

Bloedlijn: Flemmingh x Heidevrouwe x Weidevrouwe. Valerius, de zoon van Flemmingh, gefokt uit de door Dressuurpaarden Hendriksen gefokte ster prestatiemerrie Heidevrouwe behaalde met zijn amazone Sophie Wells uit de U.K. bij de Para Wereldruiterspelen in Caen, Frankrijk, in 2014 twee maal individueel zilver en met het team goud. Bij de Paralympics in Rio in 2016 behaalden ze tweemaal goud en eenmaal zilver.

Door ons gefokte paarden.

Wij blijven onze paarden volgen en houden hun successen bij. Wij zijn al meer dan 30 jaar actief als fokker van dressuur- en sportprestatiepaarden daarom hebben wij een selectie gemaakt.

Over ons

Wij zijn in 1982 begonnen met het fokken van dressuurpaarden na de aankoop van de toen tweejarige merrie Weidevrouwe (Roemer x Landsvrouwe). Als driejarige werd Weidevrouwe vlot ster. Daarna volgden de predicaten: Keur, Preferent en Prestatie.

Bewezen resultaten

Inmiddels heeft Dressuurpaarden Hendriksen een goede naam opgebouwd binnen de wereld van het fokken van dressuurpaarden. In 2013 werden wij uitgeroepen tot fokker van jaar van de provincie Gelderland en in 2016 tot fokker KWPN dressuurpaarden. Wij zijn erg trots op deze behaalde resultaten.

Contact

Dressuurpaarden Hendriksen
Marianne Hendriksen-de Rijk
Barneveldseweg 13A
6741 LH Lunteren
Tel: 06 2811 3261

Volg ons op:

 

Recente nieuws & blogberichten